رمانی از سالار عزیزپور پاییز ۱۳۹۵ خورشیدی برگ آرا: ژکفر حسینی چاپ: انتشارات شاهمامه بیشتر بخوانید »
تغییر و تعدیل قانون اساسی
ثنا نیکپی داکتر حقوق و علوم سیاسی ۲۵ سپتمبر ۲۰۱۶، تورنتو، کانادا بحث هفتم در ماده یکصد و چهل و نهم قانون اساسی آمده است که : ” تعدیل حقوق اساسی اتباع صرف به منظور بهبود حقوق آنان مجاز می باشد.” این اصل در قانون اساسی خط روشن را برای بازنگری، تغییر و تعدیل قانون اساسی افغانستان تعیین کرده است ... بیشتر بخوانید »
سه بار واژگونی دموکراسی در افغانستان
نویسنده: کریس میسن منبع: فارن پالیسی برگرداننده به فارسی: کریم کوهیار … با توجه به تقلب گستردۀ انتخاباتِ ۱۳۹۳ و عدم تفکیکِ آرای درست از آرای نادرست، پروسۀ انتخابات به بنبست کشیده شد و نظام تا لبۀ پرتگاه پیش رفت. نامزدان دورِ دومِ انتخابات بهخاطر مصلحتِ ملی و جلوگیری از بحران، با “شرایط ویژه” تن به گزینۀ حکومتِ مشترک و ... بیشتر بخوانید »
آیا حکمتیار مهرۀ بازی قرار میگیرد؟
عبدالمنان دهزاد از چندی بدینسو فضای رسانهها و محافل سیاسی افغانستان بر محور پیوستن آقای گلبدالدین حکمتیار به حکومت افغانستان میچرخد. آقای حکمتیار از سال 1371 تاکنون در برابر مردم افغانستان میرزمید. بهویژه پس از فروپاشی رژیم طالبان گروهی متعلق به حزب اسلامی شاخۀ حکمتیار در برابر نیروهای امنیتی افغانستان جنگیده است. پیروان این حزب علاوه بر جنگهای پارتیزانی در ... بیشتر بخوانید »
مهاجرت و پیامدهای آن
رزاق احمدزی بخشسوم بعد از فروپاشی دولت دکتور نجیبالله در اثر همدستی بعضی از سران دولت نامبرده با مجاهدین و انتقال قدرت سیاسی به مخالفین او که ظاهرن بدون تلفات چشمگیر انسانی پایان یافته بود، زمینهساز صدور فرمان عفو توسط رییس جمهور دولت مجاهدین صبغتالله مجددی گردید. بعد از صدور این فرمان و فرمانهای از همین دست اضطراب صدها کارمند ... بیشتر بخوانید »
چند سروده از زنده یاد قهار عاصی
گردراه برو به باد بگو که گرد راه سواران کاروان مرا به دیده بنشاند به گرد گرد سر کاروان بگرداند به یال اسپ زمانش گره ببندد و بعد به آسمان ببرد جزء آفتاب کند * * * بیا از استخوان عزیزان من سر راهم حصار ریخته اند سرود غصه ی زندانیی بیابان را ایا پیامبر آیه های فریادی به گریه ... بیشتر بخوانید »
حکومت وحدت ملی در گرداب مشروعیت سیاسی
عبدالمنان دهزاد از توافقنامۀ سیاسی میان تیم«اصلاحات و تحول و تداوم» دوسال سپری گردید؛ توافقنامهیی که برایند آن حکومت وحدت ملی بود. این حکومت در همان آوانِ تولدش به انتقادهای شدید مردم روبرو شد. شماری از شخصیتهای سیاسی کشور حکومت توافقی را که به نام«وحدت ملی» به خورد مردم داده شده بود، به باد انتقاد گرفته و آن را خیانت ... بیشتر بخوانید »
پیرامون وضعیت هندوها وسکهـ های میهن ما
و ضرورت دفاع از حقوق آنها نصیرمهرین 1 درمکتب های چند دهۀ پیشین کابل، کمتر صنفی را سراغ می داشتیم که شاگردی از هندوها وسکهـ های هموطن در آن حضور نمی داشت. واین حضور آنها در صنف های بالا ومکاتب عالی و دانشگاه کمتر می شد. آزار واذیت آنها از جانب متعلمین پیوند داشت به نقش آموزش خانواده ها و ... بیشتر بخوانید »
بازیچه های کُوکی
منیژه نادری سپتمبر ۲۰۱۶ اگر شماری در انتخابات اخیر افغانستان راه یافتند و از میان داکتر عبدالله و اشرف غنی بعد از بازی های آلودهٔ سیاسی شان به دستور جان کیری به سریر قدرت تکیه زدند، جای تعجب نیست چون افغانستان کشوریست که بیش از سه دهه جنگ را پشت سر گذشتانده و دستان سیاه دهها کشور عربی، غربی و ... بیشتر بخوانید »
سرتاج موسيقی كلاسيك شرق، استاد محمدحسين سرآهنگ
دكتر شمس الحق آریانفر استاد محمدحسین سرآهنگ بزرگترین، سرمایه، میراث وافتخار افغانستان درعرصة هر وبه ویژه موسیقی كلاسیك است. سرآهنگ كه به موسیقی علمی اعتقاد داشت، دراین زمینه چنان بالنده گشت كه بزرگترین عناوین والقاب موسیقی را از سرزمین موسیقی وهنر، هندوستان– وازمیان استادان معتبر آن دیار، بدست آورد. می گویند: زمانی كه درهند لقب سرتاج موسیقی كلاسیك « رابه ... بیشتر بخوانید »