پرتو نادری نعیم فراشری (۱۸۴۶ – ۱۹۰۰) در شعر «ماه» گفتوگویی دارد با مهتاب. در بیتهای نخستین به توصیف ماه میپردازد و روشایی ماه را سرچشمۀ همیشهگی الهام شاعران میداند. از کجا میآیی ای دخت سمابا چنین تاب و چنین ناز و اداچشم و دیدار و نگاهت دلبر استنورت از هر نور دیگر بهتر استپرتوت الهام جمله شاعرانچهرۀ تو رهبر صاحبدلان تخیلات، ص ۳۸ پس از این ... بیشتر بخوانید »
خیام شاعر پرسشگر
خیام ذهنی دارد پر از پرسش. میخواهد بداند؛ خداوند که این همه هستی را، انسان و زیبایی را آفریده، پس چرا دوباره آنها را از میان بر میدارد و به تعبیراو این کوزه گر دهر که این جام لطیف و زیبا را ساخته، پس چرا آن را بر زمین می زند و نابود می کند؟ این جام لطیف استعارهیی است برای ... بیشتر بخوانید »
درستنویسی، سادهتر از غلطنویسی
عالمپور عالمی درستنویسی، سادهتر از غلطنویسی است. شماهاییکه دوست دارید بنویسید؛ پس بنویسید. اما ریاضت کار دارد. سعی کنید، روشمند و با قاعده بنویسید. یادگیری روشهای نگارشی، چندان امرِ دشواری نیست. از نوشتن هیولا نسازید؛ بسیار با اطمینانِ خاطر، قلم بردارید و ایدههاتان را بر روی کاغذ بیاورید. آنگاه، متوجه میشوید که نوشتن، سادهتر از نانوشتن است و درستنوشتن سادهتر ... بیشتر بخوانید »
معرفی کتاب یعقوب یسنا از دیدگاه منتقدان
نویسنده: کتمان گهر معرفی کتاب یعقوب یسنا از دیدگاه منتقدان نویسنده: کتمان گهر کتابِ «یعقوب یسنا از دیدگاه منتقدان»، در ۳۱۴ ورق در سال ۱۴۰۰ توسط انتشارات مقصودی در کابل چاپ شده است. پیش از اینکه به معرفی و بررسی کتابِ «یعقوب یسنا از دیدگاه منتقدان» بپردازم؛ در نخست، این دستآوردِ ارزشمند را بهپژوهشگر جوان و نویسندهی روشنبین ما (عالمپور عالمی) تبریک میگویم و خیلی بهجا خواهد بود که ... بیشتر بخوانید »
جنبههای آموزشی و کاربردی نگارش و روش تحقیق یعقوب یسنا
عالمپور عالمی از چاپِ نخستِ کتابِ نگارش و روشِ تحقیقِ دکتر یعقوب یسنا، خوب استقبال شد. در کنارِ دانشآموزان، دانشجویان و آموزگاران، همهی اهل خرد و دانایی از ایندرسنامه استقبال کردند و خوب خواندند. این سخن را به دلیلی عرض کردمکه از نظریاتِ دانشجویان و آموزگارانیکه کتاب را خواندهاند، در چاپِ دوم استفاده شده است. نویسنده در مقدمهی چاپِ دومِ کتاب بر این موضوع ... بیشتر بخوانید »
مژده به علاقمندان کتاب
انتشارات شاهمامه به مثابهٔ یکی از مراکز برگ آرایی، چاپ و فروش کتابهایی به زبان های کشور در اروپا، که در چاپ بیشتر از ۲۰۰ اثر همکاری نموده است، اینک ۶۰ عنوان کتاب نشر شدهء خویش را برای فروش آماده دارد. علاقمندان میتوانند به پیامخانهٔ انتشارات شاهمامه و یا وتساپ 31641375638 + پیام بنویسند. صحبت تلفونی مطابق وعدهء تعیین شده ... بیشتر بخوانید »
بهاران و داسها
شبگیر پولادیان مزرع سبز فلک دیدم و داس مهی نو حافظ روزگاری شاعر شبه انقلابی که هوس اقتدار خون وانقلاب را در رویاهای سرگرداناش میپرورید؛ از تهی دل فریاد کشید: «ای پتکها ای داسها یکجا شوید یکجا شوید!بر پنجمین برج زمان بالا شوید بالا شوید!» فرشته در گذری امین گفت. دیری نگذشت که « داسها و پتک» بههم آمدند و هزاره «سرزنش» و «سرکوب» را رقم زدند؛ تا «فصلهای ... بیشتر بخوانید »
دو شعر از صنم عنبرین
شب است و بی تو دچارم به اضطراب دگرچگونه نور بگیرم ز آفتاب دگر؟شکسته خنده به لبهای من، تو میدانیچرا دروغ بگویم؟ چرا نقاب دگر؟پس از گذشتن تو رد پای تو برجاستبدون تو نشود سر نهم به خواب دگردو گرگ نیست دو چشم تو، مثل وحی خداست به جز تو نیست مقدس به من کتاب دگرزمانه دشمن عشق است، بهر گردن ... بیشتر بخوانید »
خدای طالبان یا خدای عارفان
ج. شبگیرپولادیانهامبورگ. جرمنی ملای زاهد نما و شریعت پناهی که از فرط تعصب و خشک مغزی چون لبلبو چهره گوشت آلودش به سرخی می گرایید؛ بر سر درویشی فرود آمد. درویش ژولیده مو که در نیمه شب به جای نماز تهجد با دوتار خود سرود می خواند.حضرت شریعت پناهی موذیانه گوش فرا داد تا بشنود که درویش چه می خواند:من عاشق دیرینهام من ... بیشتر بخوانید »
پشتو لغت دریاب
داونلود فرهنگ لغت پشتو مؤلفین: صاحبزاده حبیب الرحمن قلندر مؤمند (نویسندهٔ کتاب «پته خزانه فی المیزان» – نقد پته خزانه) و فرید صحرایی اثر دیگری از قلندر مومند به زبان پشتو و هم ترجمهٔ فارسی: «پته خزانه فی المیزان» تحلیل علمی و نقد زبانشناسانه ییست که توسط مرحوم قلندر مومند شاعر و ادبیات شناس زبان پشتو در پشاور ... بیشتر بخوانید »