انتشارات شاهمامه مژده می رساند: کتاب «خاطرات میر محمد صدیق فرهنگ» مؤرخ نامدار کشور از طریق انتشارات شاهمامه در ۵۱۳ صفحه به قطع وزیری آمادهء چاپ شده است.به اهتمام: سید محمد فاروق فرهنگ و سید ضیاء فرهنگچاپ دوم: بهار ۱۴۰۱ خورشیدی، هالندبا روابطی که با شماری از تاریخنگاران و دست اندرکاران قلم داریم، بار ها شنیده شده است که تاریخ ... بیشتر بخوانید »
شعر و شاعری سید قاسم قاسم
پرتو نادری دیوان قاسم نخستین بار به کوشش، تحشیه و تعلیق زندهیاد نیلاب رحیمی و مقدمههای استادان واصف باختری و حیدری و جودی به سال 1375 خورشیدی در پشاور پاکستان انتشار یافت. نیلاب رحیمی سالیان درزای در جستوجوی شعرهای قاسم بوده و زمانی هم که همه چیز آماده میشود، به تاراج میرود. زنده یاد حیدری وجودی در مقدمهیی که برشعرهای ... بیشتر بخوانید »
نظر جاودان یاد رهنورد زریاب در باره پته خزانه
کی از کی نماینده گی می کند
نصیر مهرین پدید آمد این گنبد تــیزروشگفتی نماینده ی نو به نو (فردوسی) شاید شنیده وخوانده باشیم که بانو ویا آقایی که نمایندۀ مردم فلان محل است در شورای ملی و یا مجلسی چنین گفت. یا اینکه نمایندۀ افغانستان در ملل متحد با عضویت پاکستان در موسسۀ ملل متحد مخالفت کرد. ویا، نمایندۀ محصلان از رفتار وزیر معارف با خاطر آزرده نشست ... بیشتر بخوانید »
نگاهی به عوامل فرار اشرف غنی
۴ اشرف غنی احمدزی کیست و کی بود؟ آدمی که در شهرابوظبی مرکزکشور امارات متحدۀ عربی، ظاهراً آرمیده است، گویند از بسیاری خبرنگاران رمیده و در نا آرامی به سر می برد. بیشترین مشغولیت وی تماس های تلفونی است وگاهگاهی شبانه دیدارهای پر رمز وراز دارد. در این اواخر که برادرش حشمت غنی عکس وخبری از او را به نشر سپرد، نشانی ... بیشتر بخوانید »
شکیلا عزیززاده، یاد از هیچ
پرتو نادری روزی از روزهای سال ۲۰۰۴ عیسایی بود که یکی از خبرنگاران هالندی در دفتر بی بی سی در پشاور به دیدار من آمد. بستۀ کوچکی را به من داد. در بسته دو جلد کتاب بود زیر نام «یاد از هیچ» از شکیلا عزیززاده. شاعر را نمیشناختم؛ اما برایم بسیار خوشآیند بود که هموطنی از سرزمین دوری کتابش را برای من فرستاده است. ... بیشتر بخوانید »
معرفی کتاب « نیم نگاهی به تاریخ شکنجه در افغانستان»
نگرشی از سیده حسین مؤلف: محمد نصیرمهرین (نویسنده ومؤرخ) موضوع: شکنجۀ مخالفان وبیگناهان از زمان امیرعبدالرحمن تا پایان حکومت خلق وپرچم ناشر: انتشارات شاهمامه زمان 1400 هجری شمسی. 158 صفحه با ترجمۀ انگلیسی عنوان ها در آخر کتاب. بدست گرفتن کتاب«نیم نگاهی به تاریخ شکنجه در افغانستان»، خواندن عنوان و بعد نگاه کردن تصویرها برایم سخت تکان دهنده بود. گرچه راجع به شکنجه های دوران حکومت خلقی ها ... بیشتر بخوانید »
عروس کودک، تصویری شاعرانه از سرنوشت تلخ
سیده حسین شعری از کتاب فریاد کوچه شاعر: شریف حکیم در راستای علاقه به زندگی غمبار وسرگذشت دختران میهن شعر عروس کودک را در کتاب فریاد کوچه از شاعر محترم شریف حکیم خواندم که مخصوصا چندیست شعرهایش، دل هموطنان شعر شناس وادیب به دست می آورد. به اجازه ی دوستان ادیب و شعرشناسان، این جا سعی کرده ام تنها همین شعر را ... بیشتر بخوانید »
موسیقی از دیدگاه علم
حاجی محمد رزمی با آنکه دراوضاع کنونی پرازآشوب کشورکه مردم ازگرسنگی جان میدهند، صحبت ازموسیقی نا مناسب مینماید، اما بیجا نخواهد بوداهمیت این نعمت بزرگ الهی را ازدیدگاه علم کم وبیش بدانیم واین صحبت کوتاه صدای اعتراضی باشد برعلیه تنگ نظری آنانیکه به علم عقیده ندارند وموسیقی راحرام میدانند. ازقدیم الایام گفته اند که موسیقی غذای روح است. اما چنانچه علم ... بیشتر بخوانید »
نگاهی به فرارهای تاریخی و فراراشرف غنی
نگاهی به فرارهای تاریخی و فرار اشرف غنی برای بخشهای نخست روی تصویر نخست فشار دهید: ۱۱ دوران مصرف ببرک کارمل (سلطان حسین)، گویی مانند نام پیشین اش به پایان رسیده بود. اینکه چرا نام سلطان حسین که در زمان متعلمی نیز آنرا داشت، از او فرار داده شد، هنوز وضاحت نیافته است. بعد نام ببرک را گرفت و هنگام مبارزات پارلمانی دهۀ ... بیشتر بخوانید »