از قلم نصیر مهرین برای داونلود روی عکس کلیک کنید. بیشتر بخوانید »
حکیم الحکما به بازار آمد
پرتونادری یکی از طنز های این مجموعه دارالحکمت حکیم الحکما پردۀ نخست: جماعتی از حکیمان روزی به دارالحکمت به دیدار حکیم الحکمای روزگار رفتند تا مناظرهیی داشته باشند با او.چون مردمان شهر میخواستند بدانند که حکیم الحکما را این حکمت شگفت، از کدام چشمۀ جوشان جاری شده است. حکمیان چون به درگاه رسیدند، ادب برجای آوردند و برجایگاهنشستند، آنگاه از ... بیشتر بخوانید »
قیام میترا، در رستاخیز واژگان
پرتو نادری سال1373 خورشیدی خالده فروغ نخستین گزینۀ شعرهایش را زیرنام « قیام میترا» در کابل انتشار داد.سالهای دشواری بود، سالهای خون و آتش، سالهای جنگ های کوچه به کوچه، سالهای که هرکوچه گورستانی بود، سالهای کوچ و آوارهگی کتلهای که تا می شنیدی عزیزی به خاک و خون غلتیده یا هم کوله بار آوارهکی بر دوش کرده و هی ... بیشتر بخوانید »
آب وآیینه نخستین مجموعۀ شعری از سروده های بانو بلقیس پرنیان
از قلم نصیر مهرین نام کتاب:آب وآیینه چاپ نخست 1395خورشیدی شمارۀ برگها: 114 شاعر:بلقیس پرنیان جای چاپ:افغانستان ناشر:خانۀ شعر جوان نشانی شاعر در فیسبوک:بلقیس پرنیان “کلاهت را بردار ببینم ایا موهایت به اندازه ی اشکهای من ریخته اند؟.” آب وآیینه نخستین مجموعۀ شعری از سروده های بانو بلقیس پرنیان است که روزهای پسین مطالعۀ آنرا به پایان رسانیدم.شاعرگرامی در این ... بیشتر بخوانید »
اسحاق«شمسی»در برگها و آیینهها
پرتو نادری شمسی شاعری است که هم به پارسیدری میسراید و هم به تُرکی اوزبیکی.شاعری به گفتۀ پیشینیان ذواللسانین.راستش را بگویم همیشه به چنین شاعرانی حسادت داشتهام.شاعر و نویسندهیی که به دو زبان مینویسد، در حقیقت دو نویسنده و دو شاعر است. یکی فهمیدن یک زبان است،که اهمیت خود را دارد؛ یکی هم اندیشیدن و تخیل کردن به آن زبان.بسیاریها ... بیشتر بخوانید »
کوتاه سراییهای کریمه ویدا
پرتونادری در«آیههای منسوخ» نخستین گزینۀ شعری کریمه ویدا «آیههای منسوخ »نام دارد که در جنوری 2001میلادی در پاکستان انتشار یافته است.بخشی از شعرهای این گزینه در کابل سروده شده و بخشی هم در زیر آسمان غربت در هند و در آیالات متحد امریکا. کریمه ویدا شاعری است آگاه و با اندیشه.شناخت گستردهیی از شعر و ادبیات پارسیدری دارد.با تعهد و ... بیشتر بخوانید »
انتخاباتِ سرنوشت ساز
دولت دولتیار (تبصره و تأمل در باب ماهیت تیم اشرف غنی، دولت سازی یا دولت ستیزی) در این یادداشت به نقد وبررسيِ تیم دولت ساز می پردازم.در این انتخابات چند تیم بلحاظ پایگاه اجتماعی، داشتن منابع و قدرت و تأثیر گذاری در افكار عمومی مطرح است؛ تیم دولت سازِ غنی، تیم ثبات و همگرایی عبدالله و تیم عدالت و امنیت ... بیشتر بخوانید »
نگاه گذرا بر فروپاشی “توافق نامه صلحِ”افغانستان
دکتر سید موسی صمیمی ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۹ “هر که با نا جنس سودا میکند، پا میخورد.” پس از نه ماه تلاش های “دیپلماتیک نو سانی“زلمی خلیل زاد، نماینده ویژه ایالات متحده امریکا برای صلح افغانستان و پس از ۹ دور مذاکرات، مسوده توافق نامه ای تحت عنوان“قرارداد صلح میان امارت اسلامی افغانستان و ایالات متحده امریکا“بتاریخ نهم اگست نهایی گردید.قرار ... بیشتر بخوانید »
درویش پنجم به روایت ششم
سالار عزیزپور قصۀ چهار درویش یکی از داستانهای عامۀ مشهور و بینویسنده است.این اثر از افسانههای منثور کهن ایرانی دربردارندۀ پنج قصه دربارۀ آزادبخت شاه روم و چهار درویش جهانگرد ـ فرزندان ملکالتجار یمن، شاهزادۀ فارس، شاهزادۀ عجم و پادشاه چین ـ است که داستانهای خود را برای هم بازگو میکنند.از دیرباز این قصه میان مردم رایج بوده و از ... بیشتر بخوانید »
به رخشانه غوری و همه ی رخشانه هایی که زیر سنگ ها جان دادند
سنگسار استاد لطیف ناظمی گیسوانش به دست باد افتاد باد بی آبروی زن باره پیرهن چاک چاک و خون آلود برقعش از هزار جا پاره زن در ان دشت خشک در گودال به یکی بقچه ی سفر می ماند مرد یک چشم باصدای بلند پشت هم آیه ی زنا می خواند مرد یک چشم نعره زد بزنید این زن زشت ... بیشتر بخوانید »